Mercan Dede Ensemble & Sabahat Akkiraz

Etkinlik Detayları

  • Cumartesi | 5 Ağustos 2023
  • 21:00
  • Maximum Uniq Açıkhava
  • +90 212 352 22 33

Mercan Dede Ensemble & Sabahat Akkiraz 5 Ağustos’ta Maximum Uniq Açıkhava’da.

Sufi müziğini doğuya ait etnik enstrümanlar ve batının elektronik müzik formuyla harmanlayan Dünyaca ünlü müzisyen, besteci, yapımcı ve dj Mercan Dede, Türk Halk Müziği’nin çok değerli sanatçısı Sabahat Akkiraz ile birlikte, uzun bir aradan sonra yeni bir proje ile 5 Ağustos’ta ilk kez Maximum Uniq Açıkhava’da müzikseverlerin karşısına çıkacak.

Proje Hakkında:

“MERCAN DEDE ENSEMBLE”, akustik ağırlıklı performanslarla Doğu’ya özgü Sufi müziğinin ilâhi geleneğini çağdaş müziğin tınılarıyla incelikli bir şekilde harmanlayarak eski ile yeniyi, Doğu ile Batıyı birleştiriyor.

Sufi inancına yürekten bağlılığıyla tanınan Dede, Sufi makamların derinliğine ve özgün bestelerin tını ve ritimlerine getirdiği ilahi boyutu isimsiz müziğinde yansıtıyor.

Mercan Dede’nin uzun yıllardır birlikte çalıştığı dünyaca ünlü müzisyen Ludovıco Einaudi ‘nin 12 eserini yeniden yorumladığı Ludovico Einaudi, Mercan Dede Reimagined projesi geçtiğimiz sene Universal tarafından yayınlanarak müzik çevrelerinde büyük övgüler topladı.

Sabahat Akkiraz, müzik yolculuğunda ‘ustalarım’ dediği Musa Eroğlu, Arif Sağ, Aşık Daimi, Davut Sulari, Muhlis Akarsu gibi isimlerle çalışmış ve albümlerinde çoğunlukla kendi derlediği türküleri, deyişleri ve uzun havaları seslendirmiştir. Seslendirdiği derlemeleri dışında yüzlerce derlenmiş eseri de arşivinde bulunmaktadır.

5 Ağustos’ta Maximum Uniq Açıkhava’da uzun bir aradan sonra seyirciyle buluşacak olan “Mercan Dede Ensemble & Sabahat Akkiraz”; derin, büyülü ve farklı dünyaları, müziğin evrensel gücüyle bir araya getirecek.

İş Bankası kartlarına %10, Privia Black ve Maximiles Black’e %20 indirim uygulanacak konserin biletleri satışta.